blue-grapes-77376_640
A kékfrankos bora jó választás a vörös húsokhoz

A kékfrankos a legnépszerűbb szőlőfajták közé tartozik. Ezt többek között a belőle készített bor fűszeres, zamatos ízének köszönheti. Magyarország igen ideális hely a kékfrankos szőlőfajta termesztésére, ezért Sopron és Villány környékén is sok tőkét láthatunk. A fürtök általában közepes nagyságúak. Szerencsére a szőlő a rothadásra nem túl érzékeny. Az előnyös tulajdonságoknak köszönhetően, gyakran termesztik ezt a növényfajtát. A kékfrankos szőlőből nehezebb, karakteres bort állítanak elő, például a bikavér is ebből a szőlőből készül. A szőlőfajtához több legenda is kapcsolódik. Állítólag a napóleoni háborúk idején, a borászok csak az értékesebb kékfrankos pénzt fogadták el az italért cserébe, ezért lett a szőlőfajtának ez a neve. A kékfrankos fogyasztása egészségügyi szempontból is előnyös, ugyanis megkönnyíti és gyorsítja az emésztést. Fontos tudni, hogy a vörösborok csökkentik a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának valószínűségét, ezért tanácsos ezek rendszeres, mérsékelt mennyiségben való fogyasztása. A kékfrankos kiváló választás a pörköltökhöz és a vörös húsokhoz. Ünnepi ebédeken is bátran szolgálhatjuk fel a társaságnak, mivel igen sokan szeretik a kékfrankos ízét.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás